ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΠΗΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ SLICE

Το σύστημα κοπής “SLICE®” της εταιρείας ARCAIR® έχει τη δυνατότητα να κόβει, να καίει, να λειώνει ή να εξατμίζει σχεδόν οποιαδήποτε μεταλλικό, μη μεταλλικό ή συνθετικό υλικό.
Το σύστημα είναι μοναδικό στο σχεδιασμό του. Χρησιμοποιεί έναν ειδικό δαυλό που τροφοδοτεί με οξυγόνο (και ρεύμα αν είναι επιθυμητό) μια ράβδο εξωθερμικής κοπής.
Το μόνο που χρειάζεται για να αναφλεχθεί η ράβδος είναι μια σπίθα από μια μπαταρία 12 Volt.
Το σύστημα είναι φορητό. Όταν ξεκινήσει η εξωθερμική αντίδραση, η ράβδος κοπής συνεχίζει να καίει με ή χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, για όσο διάστημα διατηρείται η κατάλληλη ροή οξυγόνου.
Το σύστημα μπορεί να παράγει θερμοκρασία μέχρι και 5.500 °C. Το σύστημα όταν αναφλεχθεί χρησιμοποιεί την εξωθερμική αντίδραση μεταξύ οξυγόνου και μετάλλου.
Πίεση οξυγόνου της τάξης των 80 psi είναι αρκετή για να κοπούν τα περισσότερα υλικά. Σε περίπτωση που επιθυμείται η επίτευξη υψηλότερων θερμοκρασιών, το σύστημα μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρική ενέργεια, η καταλληλότερη θα ήταν της τάξης των 200 amp.
Το προτεινόμενο μοντέλο (No. 63-991-003) διατίθεται σε μεταλλικό κιβώτιο και περιέχει μια μπαταρία 12 Volt, δαυλό, αναφλεκτήρα και ράβδους. Τα παραπάνω εξαρτήματα είναι τα βασικά που είναι απαραίτητα για μια εργασία κοπής.
Οι τομείς εφαρμογής ποικίλλουν. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας καθώς και οι ομάδες διάσωσης μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε αποκλεισμένους χώρους κόβοντας ατσάλινες πόρτες, καλώδια, κάγκελα, κλειδαριές, σωλήνες.
Το ίδιο μπορεί να γίνει για τον απεγκλωβισμό από οχήματα ή πλοία. Άλλοι τομείς χρήσης είναι τα χυτήρια, οι κατασκευές, οι βαριοί εξοπλισμοί, οι κατεδαφίσεις, οι σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις κ. ά.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: SLICE
ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ: MHX-001